Muistoissamme hallakko norjanvuonohevosori Trublik Esbjörn, 143cm, 02.05.2009-11.04.2013
Esko lopetettiin 25-vuotiaana vanhuuden vaivojen takia
Ch, YLA2, KRJ-II


i Idor Jordbær hhkko iiJet Sandstøleevm hkko iii Grådmann SWEevm hkko
iie Jet Sambaevm hkko
ie Idor Jannetteevm hkko iei Kærbyevm hkko
iee Idor Signoraevm hkko
e Ekelund's Kjæreste hkko ei Ekelund's Fryktløsevm hkko eii Hessa SWEevm hkko
eie Ekelund's Thorarnaevm hkko
ee Ekelund's Kjæreevm hkko eei Snälla SWEevm hkko
eee Ekelund's Jenteevm hkko

Sukuselvitys:

Eskon isä Idor Jordbær on komea, harmaanhallakko ori. Jokelta löytyy säkäkorkeutta 143cm. Painotukseltaan se on koulupainotteinen Eskon tavoin ja se on sijoittunut päälle kaksikymmentä kertaa helpoissa luokissa. Näyttelyissä ori ei ole kertaakaan näyttäytynyt, mutta valjakkoajossa ori on saanut yhden sijoituksen. Luonteeltaan se on hieman kekseliäs, tekee usein kaikenlaisia jekkuja ja osaa hölmöillä. Ratsuna se on reipas, mutta osaa keskittyessään kulkea upeasti.
Eskon isänisä Jet Sandstøle oli myöskin harmaanhallakko ori. Simon syntyi Norjassa, josta se myöhemmin myytiin Ruotsiin. Orilla oli upea rakenne, joka tietenkin huomattiin heti uudessa kodissaan ja hyvä luonne tähän lisättynä oli kuin unelma. Oria kierrettiin näyttelykehissä, joissa se sai erityisesti huomiota sen upeista liikkeistä ja hienosta ulkonäöstä, joten se ei ollut yllätys että kotiinviemisinä oli usein luokkavoittajan palkinto, ja joskus myös BIS-palkinto. Se kilpaili myös kouluradoilla ja suoritti helposti HeA'n radat ja keräsi useita ruusukkeita kisoista. Myöhemmin ori siirtyi kokonaan jalostuspuolelle ja sen hienoja jälkeläisiä voi nähdä ympäri pohjoismaita.
Simonin isä Grådmann SWE syntyi Ruotsissa, jossa se löysi myöhemmin omistajan Pohjois-Ruotsista. Ori oli vahvasti koulupainotteinen ja kisoissa se pärjäsikin hienosti. Oria käytettiin myös aktiivisesti näyttelyissä, jossa se sai heti hyvän vastaanoton. Ei ollu siis harvinaista että näyttelyistäkin saatiin ykköspalkintojen ruusukkeita mukaan. 15-vuotiaana se jäi pois kilpailuista ja siirtyi kokonaan jalostuspuolelle.
Simonin emä Jet Samba oli myöskin koulupainotteinen tamma, joka hilpaili HeB tasolla, joissa se pärjäsi suht hyvin. Näyttelyissä se pääsi kiertämään myös muutamaan otteeseen, jossa se on pärjännyt erinomaisesti, tuoden kotiin milloin mitäkin palkintoja. Tamman omistaja ei ollu niinkään kiinnostunu jalostuksesta, joten siltä löytyy tiettävästi vain kolme jälkeläistä.
Eskon isänemä Idor Jannette oli kaunis harmaanhallakko tamma. Varsana se oli vähän hankalempi käsitellä, mutta kun ikää kertyi niin nämä ei-toivotut luonteenpiirteet katosivat. Sen rakenne oli hieno ja se aloitti näyttelyuransa jo varsana. Seitsemänvuotiaaksi saakka se kiersi näyttelyitä ja kilpaili kouluratsastuksessa HeB'n tasolla, kunnes se sai ensimmäisen varsansa. Sillä harrastettiin myös valjakkoajoa, mutta kisoihin asti sillä ei menty.
Jannetten isä Kærby oli komea norjalainen ori. Se oli painottunut kouluratsastukseen ja väriltään se oli harmaanhallakko. Sen rakenne ei ollut parhaimmasta päästä, mutta kantakirjassa se pääsi kuitenkin III-palkinnolle. Liikkeidensä ansiosta tammanomistajat halusivat kovasti saada tämän orin tammalleen. Tarhassa tapahtuneen onnettomuuden takia orin ura tyssäsi nopeasti, joten ori siirtyi kokonaan jalostuskäyttöön.
Jannetten emä Idor Signora tuotiin varsana jo suomeen. Väriltään se oli kauniin keltahallakko ja luonteeltaan se oli hieman äkkipikainen. Yleisesti se kuitenkin oli erittäin pidetty janäyttävä hevonen. Sitä nähtiin useasti kilpakentillä, mutta vähän harvemmin palkintojenjaossa. Näyttelykehissä se sensijaan menestyi hienosti. Jälkeläisiä se sai viisi, jotka kaikki ovat kiertäneet menestyksekkäästi näyttelykehiä ja menestyneet kouluratsastuksessa.

Eskon emä Ekelund's Kjæreste on kaunis koulupainotteinen tamma. Säkää siltä löytyy 142cm. Essi kilpaili koulukisoissa hyvin menestyen, yli 20 sijoitusta saaden. Nyttemmin sillä ei ole enää kisattu, eikä sillä ole tiettävästi muita jälkeläisiä kuin esko. Essi starttasi myös yhdessä valjakkokisassa, jossa se myös sijoittui. Luonteeltaan tamma on ihmisrakas ja miellyttämishaluinen, ratsuna siitä kuoriutuu hieno kouluratsu.
Eskon emänisä Ekelund's Fryktløs oli hieno norjalainen, 145 cm korkea, ori. Ori oli väritykseltään ruunihallakko. Ori kilpaili menestyksekkäästi kouluratsastuksessa vähän vaativimmissakin luokissa, mutta myös esteratsastuksen ja valjakkoajon puolella se saavutti muutamia sijoituksia. Sen rakenne ja liikkeet olivat ihan hyvät, niillä se ylsi kantakirjassa II-pakinnolle. Luonteeltaan se oli rauhallinen, vaikkakin se osasi välillä olla myös orimainen. Ratsuna se oli nöyrä ja kuuliainen ja tätä se on periyttänyt myös jälkeläisilleen, jotka ovat kilpailleet menestyksekkäästi kouluradoilla.
Fryktløsin isä Hessa SWE oli upea kouluratsu. Se kilpaili Ruotsissa niin koulu- kuin estekisoissakin, mutta kouluradoilla se ehdottomasti oli parhaimmillaan. Näyttelyissä ori ei käytetty kuin parisen kertaa, joissa se menestyi keskinkertaisesti. Luonteeltaan se oli rauhallinen, mutta ratsuna sillä oli tiettyä säpäkkyyttä ja intoa, jonka avulla se pääsi pitkälle urallaan.
Fryktløsin emä Ekelund's Thorarna, tutummin Anja, oli kaunis tamma. Tamma kilpaili esteratsastuksessa hyvin sijoittuen. Näyttelyissä se ei käynyt kertaakaa, vaikka rakenne ja liikkeet olisivat siihen hyvin sopineet. Luonteeltaan tamma oli ystävällinen ja ihmisläheinen. Jälkeläisiä se kerkesi saamaan kaksi, ennen kuin se 15-vuotiaana menehtyi liikenneonnettomuudessa.
Eskon emänemä Ekelund's Kjære oli mukava tamma, joka vietti elämänsä kasvattajallaan harrasteratsuna pieniä kisoja kisaillen. Reetta oli ystävällinen, vaikka joissakin tilanteissa itsepäisyyttäkin löytyi. Pikkukisoissa se oli lähes aina kärkikolmikossa, sillä olisi varmasti päästy pitkälle jos omistajalla olisi intoa siihen riittänyt.
Reetan isä Snälla SWE syntyi Ruotsissa, jossa se myös asui koko elämänsä. Se kilpaili menestyksekkäästi esteillä sekä valjakkoajossa. Mainetta se on eniten kuitenkin saanut näyttelypiireissä, joista se keräsi enimmäkseen I- ja II-palkintoja. Luonteeltaan Snälla oli kiltti ja mukava ori, ja orin nimikin kuvaa hyvin sen luonnetta. Jälkeläisiä se sai kymmenisen kappaletta, joista suurin osa on menestynyt hyvin näyttelyissä.
Reetan emä Ekelund's Jente oli kaunis tamma, joka kilpaili niin esteillä kuin koulussakin. Kilpailuissa se menestyi suht hyvin, vaikka parantamisen varaa olisikin ollut. Näyttelyissäkin se pääsi kiertämään jokusen kerran, ilman sen suurempaa menestystä. Sen jälkeläiset sen sijaan menestyivät hienosti kilparadoilla ja näytrtelyisäkin, kun tälle tammalle osasi etsiä sen oikean orin, niin varsasta saattoi tulle aivan upea. Tamma menehtyi 27-vuotiaana vanhuuden vaivoihin.Valmennukset:

Tämän tunnin aiheeksi ajattelin ottaa kanssanne avotaivutukset niin käynnissä kuin ravissakin. Alusta asti toimitte upeasti. Mitä nyt ori vähän tällä kertaa pariin otteeseen säikähti jotakin hyvin epämääräistä kentän viereisessä ojassa. Myöskään sää ei ollut tänään puolellamme, joten jouduimme heti alkuverryttelyn jälkeen siirtämään tuntimme maneesin suojaan. Käynnissä avot sujuivat erittäin kauniisti, kuten myös ravissa. Teidän kanssanne on se, että jouduin tuskin puuttumaan yhteistyöhönne kun se on niin hyvää. Linjanne olivat kummassakin askellajissa suorat, oikein upeaa!
valmentajana Rops - Helppo A

02.01.2012 kouluvalmennus, valmentajana Pandero
Kop, kop, kop! Joku koputti maneesin oveen. Reippailin maneesin ovelle ja avasin sen. Ensimmäisenä ovesta kurkkasi syötävän suloinen vuonohevosen pää. Huttis tuppaisi ponin valtaamasta koko oviaukkoa, ja sanoi hymyillen: "Anteeksi, että olen hiukan myöhässä." Huttis talutti Eskon mannesiin ja hyppäsi selkään. Hetken käveltyään pyysin Huttista ottamaan ohjat ja aloittamaan työskentelyn. Esko hetken vastusteli tuntumaa, mutta myöntyi sille. Esko työskenteli käynnissä ja ravissa hyvin keskittyneesti. Huttis teki väistöjä, kaarevia uria, sekä hieman avoja. Esko vastasi kaikkiin apuihin hyvin, eikä ongelmia ilmennyt. Laukassa Huttis työskenteli lähinnä ympyröillä, mutta tekivät myös hieman vastalaukkoja loivalla kiemurauralla. Pidimme tauon. Jatkoimme työskentelyöä avotaivutuksilla: pitkällä sivulla b:ssä voltti, josta jatketaan avoa. Tarvittaessa Huttis sai tehdä uuden voltin. Alussa Huttis joutui tekemään voltteja lähes joka kirjaimen kohdalla, mutta loppua kohden avot paranivat. Tämän aivojumpanjälkeen, jatkoimme työskentelyä laukassa. Tehtävänä oli vastalaukat. Pitkän sivun alussa, piti nostaa käynnistä vastalaukka, jatkaa pääty-ympyrällä vastalaukassa, siirtää C:ssä tai L:ssä käyntiin ja nostaa toisella sivulla käynnistä myötälaukka. Eskolle tehtävä vaikutti helpolta, eikä tasapaino huojunut juurikaan. Loppuverryttelyssä Esko oli hyvin rento ja kuuliainen. Hyvää työtä!


Kisakalenteri:


Näyttelyt:

PVM - kutsu/paikka - luokka - jaos - tulos
19.05.09 - Nebelhaft - vuonohevosvarsat - NJ - LKV3/8
10.12.09 - LAC - vuonohevoset - NJ - LKV1/1
26.12.09 - Nebelhaft - vuonohevosorit - NJ - LKV2/6
19.03.10 - Rågkross - vuonohevosorit - NJ - LKV1/6 BIS2


Koulukisat:

PVM - kutsu/paikka - luokka - jaos - tulos
20.07.09 - Sarkasmi - Helppo B - KRJ - 1/88
22.07.09 - Sarkasmi - Helppo B - KRJ - 54/100
27.07.09 - Március - raviohjelma - KRJ - 3/73
27.07.09 - Március - Helppo C - KRJ - 93/97
27.07.09 - Március - KN Special - KRJ - 67/94
27.07.09 - Március - Helppo B - KRJ - 94/95
27.07.09 - Március - Helppo A - KRJ - 62/89
29.07.09 - Március - raviohjelma - KRJ - 21/75
29.07.09 - Március - Helppo C - KRJ - 42/77
29.07.09 - Március - KN Special - KRJ - 12/96
29.07.09 - Március - Helppo B - KRJ - 78/94
29.07.09 - Március - Helppo A - KRJ - 81/10
30.07.09 - Március - raviohjelma - KRJ - 69/75
30.07.09 - Március - Helppo C - KRJ - 84/100
30.07.09 - Március - KN Special - KRJ - 37/99
30.07.09 - Március - Helppo B - KRJ - 76/100
30.07.09 - Március - Helppo A - KRJ - 15/98
31.07.09 - Március - raviohjelma - KRJ - 36/77
31.07.09 - Március - Helppo C - KRJ - 48/97
31.07.09 - Március - KN Special - KRJ - 28/96
31.07.09 - Március - Helppo B - KRJ - 88/100
31.07.09 - Március - Helppo A - KRJ - hyl.
01.08.09 - Március - raviohjelma - KRJ - 13/77
01.08.09 - Március - Helppo C - KRJ - 5/85
01.08.09 - Március - KN Special - KRJ - 34/97
01.08.09 - Március - Helppo B - KRJ - 36/96
01.08.09 - Március - Helppo A - KRJ - 73/100
01.09.09 - Fiktio - Helppo C - KRJ - 1/50
01.09.09 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 35/50
02.09.09 - Fiktio - Helppo C - KRJ - 15/50
02.09.09 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 6/50
03.09.09 - Fiktio - Helppo C - KRJ - 19/50
03.09.09 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 39/50
04.09.09 - Fiktio - Helppo C - KRJ - 13/50
04.09.09 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 33/50
19.10.09 - Nonehood - Helppo A - KRJ - 7/50
11.10.09 - Nonehood - Helppo C - KRJ - 7/50
20.10.09 - Kölni - Helppo C - KRJ - 3/50
20.10.09 - Kölni - Helppo A - KRJ - 5/50
30.10.09 - Västerby - Helppo A - KRJ - 5/50
18.07.10 - Roscoe - Helppo A - villit - 1/153
23.07.10 - Poijaat - KN Special - villit - 1/46
23.07.10 - Poijaat - Helppo B - villit - 4/67
06.08.10 - Kõrge Hobused - Helppo B - villit - 7/50
07.08.10 - Kõrge Hobused - Helppo C - villit - 2/40
07.08.10 - Kõrge Hobused - Helppo A - villit - 6/50
08.08.10 - Kõrge Hobused - Helppo A - villit - 6/50
30.08.10 - Duren - Helppo A - KRJ - 3/50
02.09.10 - LAC - Helppo A - KRJ - 5/60
04.10.10 - Rownshock - Helppo B - KRJ - 3/60
05.10.10 - Virtuaalitalli Dei - Helppo A - KRJ - 3/50
06.10.10 - Duren - Helppo A - KRJ - 5/30
07.10.10 - Duren - Helppo A - KRJ - 2/30
07.10.10 - Duren - Helppo A - KRJ - 3/30
07.10.10 - Virtuaalitalli Dei - Helppo A - KRJ - 2/50
30.12.10 - Dark Side - Helppo B - KRJ - 4/50
04.01.11 - Cecam Shetlands - Helppo B - KRJ - 5/40
08.01.11 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 2/60
20.02.11 - Laikkarit - Helppo B - KRJ - 2/30
21.02.11 - Laikkarit - Helppo B - KRJ - 5/30
22.02.11 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 6/50
24.02.11 - Csatatér - Helppo A - KRJ - 3/39
27.02.11 - Fiktio - Helppo A - KRJ - 2/50
01.03.11 - Hiprakka - Helppo B - KRJ - 2/40
03.03.11 - Derby - Helppo B - KRJ - 7/50
03.03.11 - Derby - Helppo A - KRJ - 3/50
03.03.11 - Hiprakka - Helppo C - KRJ - 5/40
05.03.11 - Hiprakka - Helppo C - KRJ - 1/40
05.03.11 - Hiprakka - Helppo B - KRJ - 3/40
06.03.11 - Derby - Helppo B - KRJ - 6/50
23.04.11 - Aavan - Helppo B - KRJ - 3/50
27.04.11 - Västerby - Helppo C - KRJ - 2/50
27.04.11 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 3/50
28.04.11 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 5/50
28.04.11 - Toivoton - Helppo A - KRJ - 10/100
29.04.11 - Toivoton - Helppo A - KRJ - 4/100
30.04.11 - Västerby - Helppo C - KRJ - 6/50
01.05.11 - Fiktio - Helppo A - KRJ - 4/50
14.05.11 - Riiviöt - Helppo A - KRJ - 1/40
18.05.11 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 6/50
20.05.11 - Gringsted - Helppo B - KRJ - 1/40
23.05.11 - VV - Helppo A - KRJ - 1/30
26.05.11 - VV - Helppo B - KRJ - 5/30
26.05.11 - VV - Helppo A - KRJ - 5/30
28.05.11 - VV - Helppo B - KRJ - 1/30
30.05.11 - Duren - Helppo B - KRJ - 2/30
01.06.11 - Duren - Helppo A - KRJ - 5/30
20.06.11 - Duren - Helppo A - KRJ - 5/30
23.06.11 - Duren - Helppo A - KRJ - 3/30
24.06.11 - Fiktio - Helppo C - KRJ - 6/50
27.06.11 - Salpicar - Helppo A - KRJ - 1/24
01.07.11 - Salpicar - Helppo A - KRJ - 1/24
01.07.11 - Kirmaus - Helppo C - KRJ - 2/30
17.09.11 - LAC - Helppo B - KRJ - 2/40
18.09.11 - LAC - Helppo A - KRJ - 5/40
09.10.11 - Riiviöt - Helppo B - KRJ - 7/100


Kenttäkisat:

PVM - kutsu/paikka - luokka - jaos - tulos
24.04.11 - Ruismäki - Aloittelija - KERJ - 2/7


Jälkeläiset:

Synt - skp/nimi - emä - omistaja
04.03.10 - o. Christen v. Pijnboompit - Snøfall TG - Stal Pijnboompit
10.09.10 - o. Fjellør v. Pijnboompit - Cornflower's Fabiola - turjake
10.04.11 - t. Rød Dronning LAC - Signy v. Pijnboompit - Championtalli
02.11.11 - t. Signiella LAC - Signy v. Pijnboompit - Huttis
29.05.12 - t. Cinderella LAC - Signy v. Pijnboompit - mystic